PHP Meting

PHP Meting

Vandaag wil ik het met je hebben over een heel speciaal, voor mij wonderlijke tool, waarmee zowel mijn bedrijf is begonnen als mijn leven.

Op 9 september 2010 kreeg ik mijn vierde diagnose Lipoedeem. De koek was voor mij letterlijk op. In die zelfde maand dat ik er helemaal doorheen zat kwam ik een PHP trainer in opleiding tegen. Notabene in Frankrijk! Hij zei tegen mij dat ik niet ziek was en mij wél te kunnen helpen.

Binnen drie maanden had ik al resultaat!

Onderstaande foto geeft mijn metingen weer in het ziekenhuis. Links boven is de allereerste keer. Daarnaast is drie maanden erna tijdens de eerste controle. Hier was ik al bijna drie maanden gestart met de PHP methode. Ik werd ontslagen en kon gaan. Het ging goed. Onderstaand zie je een meting vanuit het ziekenhuis. Linksboven is de dag dat ik de diagnose kreeg en rechts daarnaast de meting drie maanden na de eerste. De onderste meting is gedaan doordat ik in die jaren na mijn ontslag erg boos was. Boos omdat ik bij de eerste diagnose mijn leven onder mijn voeten voelde wegvallen en alles wilde opgeven. Voelend dat er toch wel iets moest zijn dat kon helpen. Lees hier mijn verhaal.

(R en L is mijn rechter en linker been met de vetvolumes. Bovenin bij 61 cm is het bovenbeen en zo naar beneden tot 9 cm de enkel.)

Personal Hormonal Profiling (PHP)

De naam zegt het al een beetje. Jouw persoonlijke hormonale profiel. Een programma dat ontwikkeld is om jou  fitter en vitaler te laten voelen!

Iedereen heeft in zijn lichaam hormonen. Die regelen bepaalde processen in je lichaam en hebben grote invloed op hoe je je voelt, eruit ziet en gedraagt. Als je een bepaald lichamelijk en/of mentaal doel wilt bereiken, vind ik het dan ook van groot belang dat dit proces in je lichaam en geestelijk zoveel mogelijk in balans is. Worden je hormonen, als ook je organen en dan met name je lever, verkeerd beïnvloed door bijvoorbeeld overmatige stress met betrekking tot eten, trainen, werk, relatie etc. of door andere lichamelijke/mentale/emotionele klachten, dan wordt het lastig om het best mogelijke resultaat neer te zetten. Er zijn verschillende hormonen in het lichaam en deze werken allemaal samen. Samen met elkaar en samen met je hersenen, lever, darmen, maag en alle andere systemen. Werkt er eentje niet goed dan heeft dit effect op alle anderen. Je kunt kijken hoe het met je hormonen gaat door een uitgebreid onderzoek te laten doen in het ziekenhuis met bloedtesten etc.. Dit kost veel geld, tijd en moeite en met alleen de uitslag schiet je uiteindelijk ook niet veel op.. Er is namelijk werk aan de winkel om de uitslag stabiel te laten zijn. Dit is precies wat er gedaan wordt met PHP.

Na een moeilijke periode heb ik eindelijk voor mezelf gekozen en heb ik contact gezocht met Angela. Ik voelde mij niet fit en had nergens zin in, maar met 2 kinderen moet je wel doorgaan ondanks hoe je je voelt. Na het hele boekwerk doorgelezen te hebben over P.H.P heb ik de knoop doorgehakt om voor mezelf te kiezen, en ik moet je zeggen dat dat heel goed voelt! Ik voel me nu veel fitter en heb energie voor 10, Ik kan alles weer aan!  Ik heb 4 weken online coaching gehad van Angela. Ik heb er erg veel aan gehad en heb er nog steeds veel aan. Ik ga ook nog naar Angela toe voor de metingen tot ik mijn doel heb bereikt. Als mensen mij vragen wat voor dieet ik volg vertel ik ze dat het geen dieet is maar dat ik bewuster ben gaan eten. En als ze tegen mij zeggen dat wil ik ook wel dan zeg ik dat ik wel een hele goeie coach ken die je heel graag wil helpen!
 
– Bianca Niehof

Personal Hormonal Profiling geeft het juiste voedingsadvies

Met Personal Hormonal Profiling wordt er gekeken op welke verschillende plekken er verstoringen zitten. Dit doen we door een 12 punt capilair meting, een van de meest precieze manieren om een indruk te krijgen van je lichaamsverhouding en wat daar onderhuids zich afspeelt. Vanuit daar krijg je een vragenlijst met vragen over symptomen die jij kunt tegenkomen in het dagelijks leven of waar je vaak last van hebt ( hoofdpijn, darmklachten, vermoeidheid. ). Uit de resultaten van de test en vragenlijst stel ik een exact profiel op, dat aangeeft wat jij het beste kunt doen op het gebied van training, voeding, lifestyle en supplementen gebruik. Zo kun je erg doelgericht en effectief te werk gaan met de juiste voeding, training, mindset en lifestyle.

Het juiste voedingsadvies is dat er persoonlijk naar JOU wordt gekeken.

Elk mens is uniek. Heeft een unieke eigen leefstijl. Unieke wensen. En dus ook unieke behoeften. Wat bij de één werkt, hoeft precies het zelfde aanpak niet hetzelfde effect te hebben. Er komt dan ook niet uit de meting wat je moet eten, maar hoe je mag gaan eten. Zelf ga je ontdekken welke voedingsmiddelen jij nodig hebt, welke niet, waar jij een tekort aan hebt en/of een intolerantie.

Je krijgt hierbij één op één coaching.

Door middel van coaching pak je ook het mentale stuk aan. Dit is het allerbelangrijkste wat als eerste aangepakt moet worden. Hoe vaak hoor je wel niet ‘ Die knop moet om ‘ ‘Het lukt me maar even, dan val ik weer terug’.
Voeding is dan ook niet het allerbelangrijkste, maar de bewustwording van en inzicht krijgen in.

  • Waarom heb ik trek in dit (verveling, stress, belonen, tekort, boos, verdrietig)
  • Waarom voel ik me zo
  • Wat voel ik nu precies
  • Waarom gedraag ik me zo
  • Hoe gedraag ik me
  • Waar komt dit gevoel vandaan

De tijd van nu zorgt ervoor dat we juist geleefd worden dan dat we echt leven. In het nu zijn. We moeten van alles. We willen van alles. Er wordt constant aan ons getrokken. Je bent moeder, student, werknemer, zzp-er, huishoudster, planner, scheidsrechter, vriendin van, partner van, dochter van, boodschapper…. Constant draaien je hersenen overuren en loop je steeds meer achter de feiten aan. Je probeert dag in en dag uit de ballen hoog te houden terwijl je het liefste rust zou willen. Rust en tijd voor jezelf.

Personal Hormonal Profiling is verschillend voor mannen en vrouwen

Uit ervaring met mensen met verschillende hormonale disbalans weten we dat deze gepaard gaat met vetopslag op bepaalde plekken. Zowel van buiten als van binnen. Wij zien bijvoorbeeld bij de gemiddelde vrouw een oestrogeen disbalans door bijvoorbeeld de anticonceptie pil. Dit gaat vaak gepaard met vetopslag op de benen, billen en heupen. Daarentegen zien we bij mannen vaak een cortisol disbalans door bijvoorbeeld blootstelling aan grote hoeveelheden stress. Zij trainen bijvoorbeeld op een verkeerde manier of hebben een drukke baan. Deze hormonale disbalans gaat vaak gepaard met vetopslag op de buik. Op deze manier zijn er nog een aantal hormonen die invloed hebben op de lichaamsverhouding. Dat wil niet zeggen dat je hiervoor overgewicht moet hebben of de welbekende ‘lovehandles’. Nee, ook als je ondergewicht hebt kun je zelfs nog grotere huidplooien hebben dan iemand met overgewicht. Het heeft puur met de verstoring in het lichaam te maken.

Ook gaat een hormonale disbalans gepaard met hoe iemand zich voelt.

Veel stress op bepaalde systemen, bijvoorbeeld het maag/darm systeem, kan leiden tot energie tekorten. Wie kent hem niet ? De afterdinner / middag dip. Na de lunch heb je weinig energie en doe je graag een dutje of krijg je trek in zoetigheid. Dit is weer een gevolg van bijvoorbeeld verkeerde voeding wat weer een verkeerde invloed op je hormonale systeem heeft. Denk aan je bloedsuikerspiegel – insulinehormoon.

Ik ben bij Angela terecht gekomen doordat ik klachten van chronische vermoeidheid heb, daarnaast heb ik Prikkelbaar Darm Syndroom en ervaar veel stress. 6 dagen ben ik nu bezig met het voedingsschema dat uit mijn PHP-plan is gekomen. En ik merk nu al verschil! Mijn darmen beginnen zich te herstellen en ook ben ik op een andere manier moe. Niet meer helemaal uitgeblust en het belemmerd mijn dagelijks leven ook niet meer. Wat ontzettend fijn! Zo zie je maar wat goede voeding voor je lichaam kan doen. Alhoewel ik dit zeker niet doe om af te vallen, is het toch fijn te merken dat ik in deze dagen een stuk strakker in mijn vel ben komen te zitten. 🙂 Daarnaast is Angela een erg lief mens die je graag wil helpen. Haar steun en coaching vind ik dan ook super! Zelfs het eerste boodschappenlijstje heeft ze voor mij gemaakt zodat ik even mijn weg kon vinden in de nieuwe producten. Dus al met al ben ik ontzettend tevreden, ik weet nu al dat ik nooit meer terug wil naar mijn voedingspatroon van hiervoor.
Karin Grondsma

Is Personal Hormonal Profiling wetenschappelijk onderbouwd?

Het beïnvloeden van de hormoonhuishouding o.b.v training, voeding en supplementen is al jaren HET onderwerp bij diverse wetenschappelijke onderzoeken. Personal Hormonal Profiling maakt gebruik van de laatste wetenschappelijke studies op het gebied van voeding, training en supplementen. De coaching die ik geef is gebaseerd op eigen ervaring als ervaringsdeskundige en kennis uit opgedane opleidingen waarbij ik nog steeds elke dag leer. Ik volg wekelijks webinars, cursussen, masterclasses om te blijven groeien en dat te kunnen geven wat ik wil geven. Jou je zelf terug laten vinden en weer gelukkig en gezond in je lijf mag gaan zitten!

Kan ik mijn programma ook volgen zonder personal trainer?

Het is mogelijk om het programma zelfstandig te gaan volgen. Om echter optimaal resultaat te behalen en te zien is het beter om tenminste 1 keer een afspraak te maken om te kijken hoe je vordert en eventueel aanpassingen maken in het (trainings)schema. Bij een 2e meting waarvan gemiddeld 4 tot 8 weken tussen zit, kan je kijken aan de hand van de percentages of jouw lichaam goed reageert of stagneert. Je krijgt hierbij ook andere oefeningen en leefstijladvies mee.

Kan ik ook andere supplementen gebruiken?

Dat hangt af van je Personal Hormonal Profile. Sommige supplementen kunnen jouw profiel negatief beïnvloeden. Mocht je hierover vragen hebben dan kan je vrijblijvend contact met mij opnemen.

Moet ik perse supplementen aanschaffen / gebruiken?

Nee, je moet niets. Je hoeft ze ook niet via mij te kopen. Dit is helemaal aan jou. Het bevordert wel je herstel, zeker als je de pure supplementen neemt gezien wij lang niet alles meer uit onze voeding kunnen halen en wij door de constante stress teveel mineralen en vitaminen verbruiken. Daarnaast is het nog de vraag of je lichaam de stoffen wel opneemt. De belangrijkste stap is om te beginnen de stap te zetten. De stap om inzicht te krijgen en bewust te worden van je mindset en voeding.

Kan ik PHP ook gebruiken om meer spiermassa op te bouwen?

Absoluut. Als jouw hormonale balans wordt hersteld kun je gemakkelijk zowel je vetverbranding optimaliseren als in spiermassa toenemen. Mits dit natuurlijk gewenst is! Er zit in het schema krachtoefeningen dat je zowel thuis kan doen, bij de fysio of in de sportschool. Zelf ben ik ook bij dit bedrijf opgeleid als Personal Krachttrainer TOP A. Ik begeleid 1 op 1 offline en online in trainingen en geef ik ook online sportsessies.

Heb je interesse?

Een PHP meting kost los €249,- en dat is inclusief coaching.

Heb je vragen of zou je ook een PHP meting willen ervaren? Neem dan contact op via het contactformulier en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voor meer informatie over de verschillende profielen kun je ook hier kunnen kijken 

Recensies

Ik merk dat ik makkelijker vind om in het hier en nu te leven en vind eten gewoon weer leuk! Ik heb de knoop doorgehakt. Ik ga mijn medicatie afbouwen die ik vooral nodig had om mijn hoofd rustig te houden, voor de "Wat als" gedachten. Met de tools van Angela haar MonkeyPlatter en PHP methode, naast haar intuïtieve gave, merk ik dat ik de medicatie niet meer nodig heb!
vrouw Angela Kamstra
Mandy 32 jaar