Je kind als spiegel

Misschien heb je het al eens gehoord, misschien zelf al eens ontdekt, maar je kind of kinderen in je omgeving kunnen je spiegelen. Keihard maar ook heel liefdevol. Ken je dat? dat je denkt, of zegt ‘dat heeft ze van mij’ of ‘dat is wel herkenbaar / confronterend?’ .

Hoe jij je voelt bewust of onbewust, krijg je terug gespiegeld van je kind.

Mijn dochter is nu vijf en hoogsensitief. Dit heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt en daardoor ook ontdekt dat ik dit zelf ben. Als ze ergens anders was dan kreeg ik altijd te horen dat ze het perfecte gedrag vertoonde. Alleen zodra vooral ik in beeld kwam, dan kwam de energie eruit. Moeheid, verdriet, boosheid. Ze is ook heel gevoelig en mag graag helpen. Zorgen voor. Haar fantasie bleef dan ook lang uit. Ze wilde liever in de ‘échte’ wereld zijn en helpen met echte dingen. Grote mensen dingen. Spelen? Prima, maar niet alleen. Wel met mama of iemand anders.

Vorig jaar in een tien minuten gesprek kreeg ik te horen dat ze het hartstikke goed doet, erg lief is, goed met andere kinderen om kan gaan, maarrr. Ze legt haar lat te hoog. Ze wil het te goed doen. Perfectionistisch en daardoor onzeker. Oef dit kwam binnen. Ik kreeg namelijk die spiegel voor me.

Toen ik met de MonkeyPlatter zichtbaar werd en dit vanaf  juli 2016 betrok in mijn bedrijf, is er ook iets met mij gebeurd. Patronen die ik ben gaan zien. Overtuigingen, oordelen die aan me vast plakken als ; ”Ik ben niet goed genoeg. Niemand zit op mij te wachten. Ik kan het niet.” Patronen vanuit mijn kindertijd en wat ook speelt bij mijn moeder en haar moeder.. Familiepatronen. Iets waar jij zelf wat aan kan doen.

En dit begin ik nu te merken. Ik word zichtbaarder. Ik doe steeds meer wat ik wil, mag en kan doen. Niet alleen voor een ander zorgen, maar ook voor mezelf. Angela. Niet de moeder van. Niet de partner van. Niet de.. Nee, mijn eigen ik. Iedereen heeft een eigen ik, maar wordt vergeten. Wie ben jij? Wat wil jij. Wat wil je echt. Wat zijn je doelen. Je dromen. Je wensen. Wat wil je ervaren. Hebben. Doen?

Ik wist het vorig jaar nog niet. Toen ik deze vragen kreeg kwam dat dan ook als een donderslag binnen. Deze zelfde vragen had ik ook in het werkboek staan van afgelopen MonkeyPlatter Challenge. Hele transformaties zijn hierdoor ontstaan. Moeders die hun zelf op de eerste plaats gaan zetten zonder oordelen stapje voor stapje en merken hierdoor waar ze zelf toe in staat zijn. Alles draait om de bewustwording van.

Oktober 2016 werd ik gevraagd door Frieslands grootste beurs om drie dagen drie keer lezingen te geven over de MonkeyPlatter. Was hier in juli net mee naar buiten getreden. Ik had erg last gehad van faalangst, plankenkoorts. Die oordeel patronen die in mijn vast zijn gaan roesten. Toch heb ik het gedaan. Doodeng vond ik het. Vooral gezien ik wel de naam HealthCoach had en Personal Krachttrainer, maar niet het verwachte lichaamsbouw hiervan heb.

Ik ben dit gaan doen en kreeg daardoor zo’n boost! Ik ben sindsdien echt in een persoonlijk transformatie proces gekomen waardoor ik als persoon groei. Mijn rugzak begint nu lichter te worden. Mijn missie duidelijker en voel ik meer rust. En rust in deze tijd is een zeer welkom, maar ver weg van mijn bed show geworden voor heel veel mensen. Toch is het niet onmogelijk. Welke stap kan jij nu zetten naar jezelf?

De foto hierboven is een kunstwerk gemaakt door mijn dochter. Alleen en helemaal zelf. Je kan vast begrijpen na mijn verhaal hierboven hoe enorm trots ik ben na het zien hiervan en hoe ze nu steeds meer haar eigen fantasie ontwikkeld en steeds meer durft. Zoveel dat mijn hart soms aardig wat krijgt te verduren gezien ze haar eigen grenzen aan het verleggen is in bijvoorbeeld, springen, klimmen, rennen, stunten.. Maar ik juich het wel toe. Net als ik zelf nu sterker word en weer meer begin te durven.

  • Wat kan jij nu doen om dat weer te voelen. Te ervaren?
  • Waarom doe je dat niet meer?
  • Wat vond jij leuk als kind?
  • Waar was jij als kind goed in?

We kunnen zoveel leren van onze kinderen. Door weer puur te zijn. Te gaan spelen. Fantasie te gebruiken. Spelen met iemand zonder diegene te kennen. Gewoon doen. Even uit het nu. Ontdekken. Ervaren. Mogelijkheden en oplossingen ontdekken. Blij zijn met dat wat er nu is. Ik ben juist zo blij dat ze nu haar fantasie begint te ontwikkelen. Het echte werk komt wel, maar nu nog even niet. Nu lekker kind zijn. Ook wij mogen weer kind zijn. Ook wij zijn nog steeds kind van alleen door alle verantwoordelijkheden, moeten en getouwtrek zijn we vergeten hoe dit moet


Behoefte aan inzichten? Bewustwording? Stok achter de deur? Iemand die naar jou kijkt. Jou begrijpt. Naar je luistert en je een zetje de goede richting op kan duwen? Ik help je graag!


Online en offline bied ik een kopje ‘High’ Tea met mij aan
waarbij we, afhankelijk van jou doelvraag, een uur met elkaar Sky High gaan! Ik haal alles uit de kast om jou dat te geven wat jij nu nodig hebt. Handvatten, tips en tools om zelf verder te kunnen je doel(en) te behalen. Of dit nu op lichamelijk of mentaal gebied is. Klachten, oorzaken, patronen, intoleranties, hormonen, voeding, training… Dit kan al vanaf € 69,-!

Hoeveel ben jij bereid in jezelf te investeren? Heb je vragen of wil je liever eerst kijken of er een klik is? Of het wat voor jou is? Vraag dan vrijblijvend een gratis online kennismakingsgesprek aan.