Houden van je imperfectie

Of eigenlijk mismaking.
Althans zo werd ik door menigeen genoemd door de mensen die mij wél durfden aantespreken in plaats van te smoezelen, nakijken en/of uitlachen.

‘Van boven perfect en van onder mismaakt’.
Nog hoor ik het ze zeggen.

Vanaf kinds af aan werd ik jarenlang al gepest voor dikzak. Dik was ik alleen niet. Ik was elf jaar toen ik voor het eerst ging menstrueren en ook direct aan de pil werd gezet. De externe toevoeging van hormonen deed mijn nog jonge lichaam al snel vormen tot een volwassen vrouw. Op mijn twintigste kreeg ik de zoveelste verschillende pil en begonnen mijn benen in snelvaart te groeien. Mijn gevoel toen zei dat het door de pil kwam. Huisarts zei van niet en kreeg ik dezelfde vorm maar dan nog wat sterker: het gevolg was dat ik flinke vetophopingen kreeg.

De druppel die de emmer deed vol lopen.
Pijn, onzekerheid, moe: heel moe van het lopen wat ik bijna niet meer kon. Ik werd op verscheidende diëten gezet. Kreeg te horen dat het aan mij lag, ik het niet goed deed, misschien wel psychisch ziek was. Tot ik op vierentwintigste jaar , september 2010, ‘eindelijk’ mijn vierde diagnose kreeg te horen. Dat het niet aan mij lag, maar zelfs een naam had.

Een naam die alleen niet bekend was, niet erkend werd en ook geen oplossing voor mogelijk is. Lipoedeem.

Mijn wereld stortte in.
Ik kon en wilde niet meer.
Vierentwintig jaar. 
Tot de liezen in de kousen.
De armen moesten ook. 
Binnen vijf jaar in een rolstoel door het groeien van mijn benen en de afname van mijn spierkracht.
Levenslang behandelingen, medicatie, diëten.
En beter geen moeder worden als dit al lukte.
Mijn nummer één wens.

Het leven was niet klaar met mij.
Niet veel later na deze diagnose leerde ik dat wonderen echt bestaan.
Hoe belangrijk het is naar jezelf te kijken.
Echt naar jezelf.

Misvorming of mismaking

Hoe belangrijk het is naar je gevoel te luisteren. De signalen die je lichaam dagelijks af geeft. Wat deze echt betekenen.

Ik startte met mijn lichaam te voeden in plaats van te vullen.
Daarvoor was ik bezig met haar te ondervoeden door onder andere verschillende diëten, en had ik zelfs periodes van bijna niets eten.

Ik begon met krachttraining in plaats van cardio: ondanks mijn afname van spierkracht. en ik begon met mezelf te ont-moeten.
Letterlijk, want ik leerde een hele andere Angela kennen!

Steeds meer leer ik van mijn lichaam te houden. Van mij zelf te houden. Ik ben zoveel meer dan wat de buitenkant doet geloven! Ik vond  een nieuwe kracht die allang in mij zat. Een kracht waardoor ik nu moeder ben geworden van twee prachtige, gezonde wonders. Ben ik medicatie, behandelingen en rolstoel af. Zijn mijn benen de helft geslonken, en is mijn gehele lichaam zelfs aan het herstellen, daar waar werd gezegd dat dit niet kon. Doe ik mee aan bootcamps, krachtsporten en ben ik zelfs gecertificeerd als Personal KrachtTrainer, en nog zoveel meer!

Ik heb nog steeds mijn mindere dagen. Ik heb nog steeds mijn momenten dat ik het allemaal even niet meer zie. Maar ik ben bewust, vol kracht en leef ik als nooit voorheen.

Vanuit mij.
Ik hou van mij.Mijn hele mij. 💚

Ik heb van mijn zwakten mijn kracht gemaakt en is het mijn missie om jou te inspireren en te motiveren.
Te laten voelen, zien en horen dat er zoveel meer in jou zit dan dat jij nu ziet!

En daarom heb ik speciaal voor jou een all in Lief voor Mijn Lijf traject gemaakt.

 

Voel je welkom en kies ook voor jou 💚