De sleutel naar je hart.

De sleutel naar je hart. Je ziet hem. Je voelt hem, maar toch is hij zo ver weg. Je zou je hart wel willen openen, maar hij is te vaak open geweest. Te vaak aangeraakt. Te vaak beschadigd dat je hem niet meer open durft te doen. Soms staat hij half open, maar het liefste laat je hem helemaal dicht.


Angst.
 Verdriet.
 Pijn.
 Kwetsbaarheid.

Bang dat als je hem weer open doet dat de deur platgewalst gaat worden en jij nooit meer de oude zal worden. De sleutel tot jou hart. Een hart dat ooit pure liefde bezat. Gelukkig was. Vol vertrouwen. Blijheid. Gezondheid. Dat klopte omdat alles klopte. Het leven klopte. Het voelt zo onwerkelijk. Dat je dit ooit gevoeld hebt. Het het zit er nog steeds. Wat is er voor nodig? Wat heb jij nodig om de verloren puzzelstukjes weer op zijn plek te krijgen. Wat is er voor nodig weer te kunnen vertrouwen. Om de deur tot jouw hart weer te kunnen openen voor al dat moois wat het leven jou te bieden heeft maar jij nu nog niet ziet. Niet voelt.

Ja. Het doet ontzettend pijn.
Ja. Je hebt het niet voor niets dicht gedaan.
Ja. Je hebt niets voor niets alles weggestopt.
Omdat je door wilt gaan. Je moet gaan.

Maar wat als je rugtas steeds zwaarder wordt. Wat als alles steeds zwarter wordt en de kleur uit je vandaan vaagt.

Jij bent de meester over je eigen leven. Jij bepaalt hoe deze er voor jou uit ziet. Wat je voelt. Wat je denkt. Het leven is zo zo als jij denkt dat het is. Ook ik ben daar geweest. Dieper kon niet. Maar weet nu ook dat niets onmogelijk is. Nee. De deur is niet in 1 x open. Stapje voor stapje. En echt. Wat een moois heeft het leven te bieden. Als je het maar wilt zien. Bij elke stap voel je weer een stukje stromen. Elke stap brengt weer wat moois met zich mee. Elke stap maakt je sterker. Soms een stapje terug, om daarna weer twee stappen vooruit te kunnen.

Jij bent Uniek.
Er is niemand zoals jij.
Jij bent mooi.
Jij bent goed.
Jij bent krachtig.
Jij bent niet alleen.

Jij mag gezien worden. Jij mag leven. Pak de draad op. Ga in het nu leven. Wat is er nu. Wat wil je nu?

Wat zijn je wensen.
Wat zijn je dromen.
Wat wil je ervaren.
Wat wil je hebben.
Hoe wil je je voelen?

Schrijf dit eens voor jezelf op. Zo groots mogelijk. Niets is onmogelijk. Laat je door niets tegenhouden. Schrijf het op. Wat als je geen belemmeringen zou hebben. Wat zou je dan doen. En wat is er nu mogelijk om een stapje die richting te zetten? Wat is er nu mogelijk. Nodig. Om de stappen naar de sleutel te zetten? De sleutel van je hart. De sleutel van je leven. Zet deze stappen en start weer met leven.

Ik help je graag!