Collageen. Doen of beter van niet?

Overal waar ik kom, is er weer een advertentie over de magische krachten van collageenpoedersupplementen, maar is collageen inderdaad de fontein van de jeugd?

Het eenvoudige antwoord is NEE. Collageenpoeder is nutteloos en schadelijk.

Laten we wat dieper duiken. Ik wil dat je precies begrijpt waarom collageenpoedersupplementen winstproductie zijn van de grote industrieën die niets doen om de elasticiteit van je huid of de sterkte van je botten te ondersteunen.

 

“Een van de grootste fouten in de medische industrie van vandaag is de trend die mensen aanmoedigt om aanvullend collageen te consumeren, denkend dat het ons spijsverteringskanaal zal binnendringen en op wonderbaarlijke wijze zijn weg zal vinden naar onze huid en bindweefsel en invult voor menselijk collageen.”

-Anthony William, Instagram Live

 

 

Een vreemde stof

De collageenpoeders die tegenwoordig op de markt zijn, zijn voornamelijk gemaakt van dierlijk collageen (sommige zijn plantaardig), wat betekent dat ze een vreemde stof voor ons lichaam zijn. Daarom is het uitgangspunt dat als je het collageen van dit dier (of de plant) binnenkrijgt, het zal helpen bij het opbouwen van je menselijke collageen. Vind je dit logisch?

Relatief gezien zou het hetzelfde zijn als zeggen dat als je slecht ziet, je deze uitgedroogde dierenoogbol moet eten om je gezichtsvermogen te helpen genezen. Of, als je moeite hebt met ademhalen, moet je deze dierlijke longen eten om je longen te helpen genezen.

Zo werkt het niet.

 

“Collageen is een cruciaal aspect van het menselijk lichaam: het is gedeeltelijk verantwoordelijk voor het intact houden van onze huid. Het is een belangrijk eiwit voor bindweefsel in het hele lichaam. Zonder gezond collageen kunnen we snel tekenen van veroudering vertonen en kunnen we intern verzwakken. Dit heeft niets te maken met het consumeren van collageen. In plaats daarvan moeten we gezond collageen opbouwen.”

-Anthony William, Instagram Live

 

Bovendien geeft het innemen van een vreemde stof om je natuurlijke collageen te vergroten het lichaam meer werk. Het lichaam herkent dit dierlijke product als een vreemde stof en wil het elimineren. In feite komen collageenpoedersupplementen nooit in je bloedbaan. Het lichaam elimineert het als afval.

Aanvullend collageen verandert in een zeer schadelijk afval in het darmkanaal.

Bovendien wordt elk vreemd collageen dat uit de wanden van het darmkanaal ontsnapt, naar de lever geleid. Dus, meer belasting op de lever als het zal moeten sorteren en opslaan van deze onruststoker.

 

Waarom is aanvullend collageen zo schadelijk?

Wanneer je aanvullend collageen binnenkrijgt, wordt het een brandstof voor de virus- en bacteriecellen waarin we leven. Bovendien vermindert het productieve bacteriën en voedt het onproductieve bacteriën. Virussen zoals Epstein-Barr, gordelroos, HHV-6 – alle onproductieve herpesvirussen voeden zich met aanvullend collageen en andere microben zoals schimmels, gisten en bacteriën.

Aanvullend collageen voedt deze onproductieve pathogenen en helpt hen hun kolonies te vergroten en uit te breiden.

Je collageen is verzwakt en breekt door je hele lichaam af vanwege de hoeveelheid pathogeen materiaal dat in je bloedbaan zweeft en het niveau van toxiciteit in je lever (zoals ik hierboven al zei, draagt aanvullend collageen bij aan levertoxiciteit).

 

Hoe je je collageenproductie kunt stimuleren

Een collageensupplement helpt je huid, gewrichten, haar en nagels niet. Ons lichaam formuleert en produceert collageen intern door middel van natuurlijke bouwstenen zoals silica. De enige manier om je collageenproductie te stimuleren, is door het natuurlijke collageenproductieproces van je lichaam te ondersteunen.

 

“De waarheid is dat het collageen waarop we vertrouwen in ons bindweefsel en onze huid wordt gemaakt door voedingsstoffen die afkomstig zijn van plantaardig voedsel: bladgroenten, fruit en zelfs knollen, wortelstokken en wortelgroenten. Als we een hoge toxische lading hebben, wordt het destructief voor dit proces.”

-Anthony William, Instagram Live

 

Supplementen om collageen te stimuleren

Om je lichaam meer collageen te laten produceren, kun je een aantal nuttige supplementen nemen. De beste supplementen om de collageenproductie te stimuleren zijn: B12, magnesium, calcium en silica. Je kunt silica vinden in brandnetelblad, citroenmelisse, paardenbloemwortel en Oregano.

Bovendien is silica een kritische bouwsteen. Veel mensen weten niet dat er twee verschillende soorten silica zijn. De ene biedt enorme ondersteuning voor de gezondheid van de botten. De andere is ongelooflijk voor je huid en is gemakkelijk verkrijgbaar in groenten zoals asperges, artisjokken en boerenkoolstengels.

 

Voedingsmiddelen om collageen te stimuleren

Een van de belangrijkste ingrediënten die je lichaam nodig heeft om collageen te produceren, zijn antioxidanten. Antioxidanten zitten in verse (blad)groenten en fruit.

Enkele van de beste voedingsmiddelen om collageen te stimuleren vanwege hun hoge niveaus van natuurlijk voorkomende silica zijn: meloenen, artisjokken, asperges en bladgroenten.

 

Vooruit

Nu je de waarheid over collageenpoedersupplementen begrijpt, is het tijd om verder te gaan door productieve, collageenopbouwende voedingsmiddelen en supplementen in je leefstijl op te nemen. Ik weet dat de marketing voor collageenpoeders verleidelijk kan zijn, maar gewapend met waarheidsgetrouwe informatie kun je weloverwogen aankoopbeslissingen nemen.

Wanneer je aanpassingen in je leefstijl aanbrengt die de collageenproductie ondersteunen, breng je ook veranderingen aan die chronische symptomen helpen genezen.

 

Er zijn geen snelkoppelingen; Het gaat erom wat je in je lichaam stopt.

 

Voor meer informatie en ondersteuning kan je contact met mij opnemen via het contactformulier of via info@angelakamstra.nl

 

 

 

 

Bron: Muneeza en Anthony Williams